TÖRTELI ZOLTÁN

Alapító és CEO

Több mint 20 éve foglalkozik szoftverfejlesztéssel. Kezdetben nagy, nemzetközi vállalatok számára készített programokat. Eközben döbbent rá, hogy gyakorlatilag nincs olyan munkafolyamat, amelyet ne lehetne informatikai megoldásokkal gördülékenyebbé tenni. Ez a felismerés hívta életre saját cégét.

A Torteli&Co azóta számos jelentős cég számára kínált innovatív informatikai megoldásokat úgy Európában, mint szerte a világon.

Elismert szoftverfejlesztőként számos sikeres projekt és megrendelés után arra a következtetésre jutott, hogy a siker titka az asszertív kommunikációban rejlik. Hidat képezni megbízó és megbízott között – ez a legfontosabb. Mert míg a programozó gyakran egy sajátos szakzsargont használva fejezi ki magát, addig a cégtulajdonos a köznyelvből vett példákkal és kifejezésekkel operál. Ez a kettősség pedig kommunikációs szakadékhoz vezet. Senki sem érti a másikat, miközben mindenki mondja a magáét. Még nagyobb baj, hogy mindezt senki nem meri bevallani.

Zoltán ösztönösen ráérzett, hogyan közelíthetné egymáshoz a két, merőben eltérő kommunikációs stílust. Ha kell kérdez, odaül, kiderít… azaz időt és energiát nem kímélve mindent megtesz annak érdekében, hogy átlássa és megértse, milyen kihívásokkal küzd a megrendelő. Kódolási, programozási ismereteinek köszönhetően megoldási javaslatai akkurátusak és megalapozottak.

Zoltán számára a programozás, szoftverfejlesztés jóval több mint szakma. Ez a hobbija és szenvedélye, amely olyan, eddig ismeretlen utakra vitte, mint például az írás. Kezdő és haladó programozók számára egyaránt tanulságos kézikönyve számos platformon elérhető, és mindenütt ugyanazt hirdeti:

Bármit hozol is létre, az mindenekelőtt legyen egyszerű, átgondolt és logikus.