Több mint 30 év programozói múlttal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy kicsit érdemes edukálnom is az embereket a programozás és szoftverfejlesztés mellett, így a hétköznapi életben használatos technikai vagy számítógépes szavakat magyarázok el, amivel találkozhatunk a mindennapi életünkben.

A blútúsz, akarom mondani bluetooth, az kék fogat jelent. Ez valami Harat király a dánoknál, talán ő volt az államalapító, ha minden igaz – de lehet hogy tévedek. Na és a lényeg, hogy a bluetooth az olyan, mint a wifi, csak kicsit más, ez egy ilyen rádiós kommunikációs cucc, amivel két számítógép tud közvetlen „walky-talky-zni” – beszélgetni. 

„Héé küldök egy képet.” 

„Jó küldjed!”. 

Ugye a wifi esetében egy központi dolog, ahova megy, amin keresztül mindenki kommunikál, de a bluetooth az mehet közvetlenül is, illetve csak közvetlenül lehet. 

Illetve van egy másik mágikus dolog, hogy a bluetooth az rövidebb távon működi,k mint a wifi. Illetve van még egy másik mágikus dolog a bluetoothdná, hogyl lehet ilyen alacsony energiájú kommunikációt csinálni. 

Pl.: van az Apple tag és akkor az megy mondjuk egy évig vagy mennyi kb. 

Na ennyi, ez a bluetooth.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük