Több mint 30 év programozói múlttal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy kicsit érdemes edukálnom is az embereket a programozás és szoftverfejlesztés mellett, így a hétköznapi életben használatos technikai vagy számítógépes szavakat magyarázok el, amivel találkozhatunk a mindennapi életünkben.

Ez egy olyan cucc, amit én annyira utáltam az iskolában, amikor elkezdtem tanulni programozni, hogy azt el nem tudom mondani. 

Na de az algoritmus az olyan dolog, amit főzéskor használsz, meg krumplippcoláshoz, meg csajozáshoz, meg pasizáshoz. Ezek különböző szabályok rendszerek sora, amik bizonyos feladat, vagy dolog csinálására alkalmazol. 

Mondjunk erre egy példát. 

Oké, bejössz az ajtón, „húúú bakker hideg van”. Na akkor fölcsapom a fűtést. „Húúúú bakker meleg van”, na akkor lecsapom a fűtést. 

Höö mi ez? 

Ez egy algoritmus. 

Főzök: „ááá ez hideg” – fölkapcsolom „úúú ez meleg” – akkor lekapcsolom. Ennyi. Aztán szeleteljünk krumplit itt a krumpli, „jé ez rohad”, kivágom, „ja ez nem rohad”, oké ez mehet bele. 

Hm, ez az algoritmus: szabályok csoportja, amelyeket alkalmazol bizonyos feladat elvégzésére. Biztos vagyok benne hogy Te is nagyon sok algoritmust alkalmazol. 

És még valami. Ez valami arab csávó neve után jön, és ezt a csávót úgy hívják, hogy Abdul Ahmed Mui Musza, aki valami Kazim nevű helyről származik. Az arabok fasza gyerekek voltak régen, vagy lehet ma is azok.

Ennyi!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük