Több mint 30 év programozói múlttal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy kicsit érdemes edukálnom is az embereket a programozás és szoftverfejlesztés mellett, így a hétköznapi életben használatos technikai vagy számítógépes szavakat magyarázok el, amivel találkozhatunk a mindennapi életünkben.

Az egyik korábbi videóban beszélek a programozásról. 

Mi az a programozás? 

Lényegében a lépések sorozata, ugye az életben akár a napi rutinodban stb. 

Na most mi egy programozási nyelv? 

A nyelvet ugye egymás közötti kommunikációra használjuk. Amikor én elmondok valamit valakinek, vagy a muki, amikor elmond nekem valamit, aki a kamera mögött áll, akkor értsem hogy miről van szó.  

A számítógépnek van saját nyelve, amit megért. Ez a nyelv nem angol, nem német, nem orosz, nem magyar, de főleg nem ukrán. Amikor rá akarod venni a számítógépet arra, hogy végezzen, megcsináljon valamit, akkor úgy kéne neki mondani, hogy azt meg is értse. A programozási nyelv az egy nagyon leegyszerűsített szókészlet. Ugye a magyar nyelv olyan 5 és 8 ezer szó között használ, aki kevesebbet az szerintem nagyon hülye. Na a programozási nyelvekben meg kb. 50 szó.  Most gondolj bele, egy házat föl tudsz építeni pár elemből. Téglából, malterből, betonból, vasból stb. Miért ne lehetne egy számítógépinek megmagyarázni 50 szóból, hogy mit csináljon? 

Csak ennyi!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük