Több mint 30 év programozói múlttal a hátam mögött úgy döntöttem, hogy kicsit érdemes edukálnom is az embereket a programozás és szoftverfejlesztés mellett, így a hétköznapi életben használatos technikai vagy számítógépes szavakat magyarázok el, amivel találkozhatunk a mindennapi életünkben.

A Laptop az az izé. Igaz? 

Na de honnan a jófenébeől jön ez. 

Van a LAP, ami egy angol szó és ez az ölt jelenti, amire kislányokat ültetik a fiúk, a Top pedig az, ami valaminek a teteje. Tehát ez öl-tetőt jelent tükörfordításban. Tehát olyan számítógép, amit ölbe lehet venni. 

De mi ennek a jelentősége? 

Ez a szó akkor jött létre még régen, nem tegnap. Azt hiszem én erről a 90 es évek elején hallottam először. Akkor még ezek a számítógépek nagyon nagyok voltak. SÉ ezeket nem annyira könnyen lehet az öldebe venni. Na és amikor ezeket el lehetett kezdeni az ölbe venni, mert annyira kicsi, persze akkor még nem volt ilyen kicsi, de akkor elkezdték mondani, hogy ez már annyira kicsi, hogy ezt már az öledbe is lehet venni. 

Na ez a laptop. 

Ja és még valami. A Notebook magyarra lefordítva jegyzettömböt jelent. Tehát ez mit jelent? Azt hogy a notebeook lényegében ugyanazt mint a Laptop csak ez azt jelenti, hogy ez annyira kicsi mintha egy füzetet is hurcibálhatnál magaddal. 

Csak ennyi!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük